IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

Цифровізація технічної підготовки виробництва компанії Прогрес-Львів на платформі IT-Enterprise

Виробництво DGO та FMCG
Цифровізація технічної підготовки виробництва компанії Прогрес-Львів на платформі IT-Enterprise
масштаб200 співробітниківkpiтехнічна підготовка виробництва (ТПВ)
ПродуктR&DТривалість проекту5 місяців (3,5 місяці активна фаза)
Рік кейсу2023КраїнаУкраїна
ГалузьВиробництво DGO та FMCGЗамовникПрогрес-Львів

На замовлення Української компанії, лідера з виробництва якісного та доступного взуття Прогрес-Львів (Progress Service) команда IT-Enterprise впровадила проєкт із технічної підготовки виробництва (ТПВ) в рамках масштабного проєкту цифровізації управління виробництва.

ТОВ «Прогрес-Львів» більш як 20 років займається виробництвом текстильного взуття, зокрема виготовляє: черевики, чоботи, гумові чоботи, домашні капці, взуття для саду/городу та літні кросівки під брендами Progress Service та MAYFED. 

Компанія експортує вищевказану продукцію до Польщі, Молдови, Німеччини, Румунії.

З 2017 року компанія працює за системою LEAN (ощадливе виробництво), приділяє значну увагу культурі виробництва та залучає працівників до постійних змін.

Передумови проєкту

У січні 2023 року компанія Прогрес-Львів розпочала виконання першої черги проєкту цифровізації на базі платформи IT-Enterprise. А саме — класичний проєкт з управління виробництвом, що охоплює: управління основними даними (Master Data Management, MDM), управління запасами, технічну підготовку виробництва (ТПВ), планування виробництва та простежуваність.

Проєкт, етап 1

В рамках першої черги проєкту з управління виробництвом Прогрес-Львів команда IT-Enterprise структурувала технічну підготовку виробництва (ТПВ) відносно напівфабрикатів і готової продукції.

Нормативно-довідникова інформація (НДІ)

Велика трансформація пов'язана з оптимізацією нормативно-довідкової інформації (НДІ) в плані ведення ресурсів у ERP-системі IT-Enterprise.

Компанія отримала дієві інструменти, що спростили роботу та показали значний ріст ефективності, шляхом:

  • уніфікації бази даних компанії;
  • прибирання дублів в нормативно-довідковій інформації (НДІ);
  • унеможливлення створення дублів в нормативно-довідковій інформації (НДІ) в майбутньому;
  • реалізації єдиного інформаційного простору для роботи всіх об'єктів компанії в корпоративній ERP-системі IT-Enterprise.

Попереднє програмне забезпечення не забезпечувало швидкого пошуку та аналітики даних щодо оперативної роботи за найменуваннями продукції. Тож, команда IT-Enterprise створила чітку систему технічної підготовки виробництва (ТПВ), а саме:

  • по-перше, структурувала дані на рівні виробничих ресурсів в розрізі напівфабрикатів і готової продукції; 
  • по-друге, розробила технічну підготовку виробництва (ТПВ) у форматі деревоподібної структури: на верхньому рівні якої знаходяться комплекти продажу (основні вироби), а на наступному рівні розкладка комплектів продажу на пари, розшифрування розмірної лінійки тощо.

Окремо, детальне рознесення і наповнення інформації щодо технічної підготовки виробництва (ТПВ) дало змогу планувати ливарне виробництво напівфабрикатів, яке задає ритм виробництву в цілому та є основою для планування попередніх підрозділів. 

В рамках виконання проєкту були розроблені спеціалізовані інтерфейси системи IT-Enterprise з додатковими інформаційними блоками, в яких розкладається основний виріб на складові частини з урахуванням специфіки виготовлення взуття.

Це дає змогу динамічно розподіляти виробниче замовлення на виробничі майданчики та оперативно контролювати наскрізні виробничі процеси від процесу замовлення виробів до відвантаження їх кінцевому споживачу.

З цікавих бонусів роботи в системі, те що створена нова можливість формувати по зразку ті чи інші технологічні маршрути виготовлення напівфабрикатів і готової продукції. Це значно пришвидшує роботу користувачів в системі.

З допомогою системи IT-Enterprise компанія отримала можливість автоматизованих додаткових перевірок якості та повноти технічної підготовки виробництва (ТПВ), наприклад, на наявність норм матеріалів, часу, обладнання та інших параметрів, які впливають на автоматизовані розрахунки технічної підготовки виробництва.

Технічна підготовка виробництва (ТПВ)

Структуризація нормативних даних модуля технічної підготовки виробництва (ТПВ) — це створена ґрунтовна підготовча база для: 

  • оперативного та автоматизованого процесу підбору та списання матеріалів в момент фіксації виконання технологічних операцій. В тому числі за допомогою електронних засобів (планшетів, спеціалізованих терміналів тощо) — сучасних прогресивних інструментів управління переміщенням товарно-матеріальних цінностей (ТМЦ);
  • детального планування виробничого процесу;
  • нарахування заробітної плати;
  • журналювання та контролю внесення і проведення змін в технічній документації.

Прогрес-Львів є нетиповим клієнтом для IT-Enterprise, під розв'язання завдань ретельної цифровізації бізнес-процесів якого були створені нові доопрацювання і впроваджені креативні командні рішення.

Щодо блоку цифровізації і структуризації класифікатора ресурсів, він налаштований в розрізі фасетної системи кодування (параметричний опис ресурсів), що дозволяє побудувати чітку структуру класифікатора з унікальним переліком ресурсів і виключити можливість створення дублів. 

Саме класифікатор ресурсів лежить в основі бізнес-процесів пов’язаних з автоматизацією процесів обліку товарно-матеріальних цінностей (ТМЦ), детального планування виробництва, управління закупівельним процесом, підбору залишків при виготовленні, списання товарно-матеріальних цінностей безпосередньо в процесі виготовлення та інші.

Робота над підпроєктом тривала 5 місяців, в якому 3,5 місяці — це активна фаза впровадження технічної підготовки виробництва (ТПВ), якій передувала робота з довідниками та навчання центру компетенції компанії-замовника.

Ключові показники

Цифровізація технічної підготовки виробництва (ТПВ) забезпечує сукупність заходів для ефективного управління технологічними процесами виробництва, детального планування та обліку у виробництві, що дозволяє отримати наступні результати:

структуризація робочих даних дозволяє значно підвищити ефективність роботи шляхом автоматизації повторюваних завдань і оптимізації робочих процесів.
простежувані наскрізні процеси — технічна підготовка виробництва (ТПВ) виконана одночасно з покращенням організації виробництва та техніко-економічних показників роботи компанії.
консолідація даних технічної підготовки у вигляді архіву технічної документації.

Консолідація інформації з технічної підготовки виробництва (ТПВ) відбувається щодо переліку операцій, картотеки обладнання, матеріальних норм, трудових норм, професій та відповідних вимог щодо кваліфікації та інше.

Більше про рішення з управління виробництвом від
IT-Enterprise, що допомагають збільшити обсяг виробництва і скоротити терміни випуску продукції дізнавайтеся за посиланням.

 

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму